Elggryte
En fyldig elggryte stappfull av smak kan du lage ferdig hjemme og ta med deg på tur. Den smaker helt herlig varmet opp på bålet. Dette er snaddermat til jakta.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elggryte:
800 g
grytekjøtt av elg
1 stk
løk
3 stk
gulrøtter
3 stk
poteter
200 g
sopp
2 ss
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 dl
hvitvin
6 dl
viltkraft
2 dl
solbærsaft
2 ts
tørket timian
3 dl
fløte
Ekstra ingredienser
- Maizena for å tykne sausen
- Sukkerkulør for å gjøre sausen mørkere
- Brunost og creme fraiche for mer smak/fylde.
Slik gjør du:
Elggryte:
Del elgkjøttet i små biter. Finhakk løken, del potetene i små biter, og sopp og gulrøtter i skiver.
Tips:
Om du bruker grytekjøtt trenger det lenger koketid enn for eksempel flatbiff. Har du kjøtt av for eksempel rådyr eller hjort kan det fint brukes i stedet for elgkjøtt.
Ha smør i gryta, ha i kjøttet og krydre det med salt og pepper. Fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Tilsett løk, sopp, gulrøtter og poteter, og la det frese i ytterligere 5 minutter.
Tips
Du kan fint bytte ut grønnsakene med andre favoritter, og gryta kan serveres med både potetmos, kokte poteter eller stekte poteter.
Ha hvitvin, kjøttkraft, solbærsaft og timian i gryta, og la den putre til kjøttet er mørt. Tilsett fløte og la gryta småkoke.
Om elggryten er for tynn kan du bruke litt maizena for å tykne sausen. Ønsker du en mørkere gryte kan du ha i litt sukkerkulør. Smak gjerne til med et par skiver brunost eller et par ss creme fraiche om du trenger mer smak/fylde. (Det kommer litt an på hvor mye smak kraften har).
Smak til elgryten med salt, pepper og timian, og server gjerne gryta med potetmos.