Elgkebab
Kebab betyr grillet kjøtt og er en populær rett på menyen til gatekjøkken over hele Norge. Vi har laget en vilt god elgkebab med elgkjøtt, sopp, salat og en spicy dressing.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elgkebab:
400 g
flatbiff av elg
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
garam masala
1 ts
spisskummen
0.5 ts
malt chili
3 ss
olje
Dressing:
2 dl
crème fraîche
2 ts
spisskummen
2 ts
malt chili
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 fedd
hvitløk
Tilbehør:
200 g
sopp
1 ss
smør
4 stk
pitabrød
1 pk
crispiesalat
12 stk
cherrytomater
1 stk
rødløk
1 stk
chili
Slik gjør du:
Elgkebab:
Skjær elgkjøttet i tynne skiver på 3 x 3 cm, og ha det over i en bolle.
Ha salt, pepper, garam masala, spisskummen, malt chili og 1 ss olje i en bakebolle, og rør det godt sammen med kjøttet. Tre kjøttstykkene på grillspyd.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olje, og fres elgspydene et par minutter på alle sider, til de er gylne. Har du mulighet til å grille dem, kan du selvsagt gjøre det også.
Dressing:
Rør sammen crème fraîche, spisskummen, malt chili, salt og pepper. Finhakk hvitløken, og bland alt godt sammen. Sett den kaldt.
Tips:
Om du ønsker mer smak eller en sterkere dressing tilsettes mer spisskummen eller malt chili.
Tilbehør:
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen.
Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.
Del opp crispisalaten i mindre biter og del cherrytomater, rødløk og chili i skiver.
Ha elgkjøtt, dressing og salat i hvert pitabrød og server med en gang.
Sunnere kebab
Elgkebab er ikke bare en smakfull vri, men også et litt sunnere alternativ. Du kan også bruke annet viltkjøtt som hjort eller reinsdyr. Kebabens opprinnelse er usikker, men i Norge kan den spores tilbake til 50-tallet i Oslo. Matretten er for mange kjent som perfekt nattmat, og i dag får man den med både oksekjøtt og kylling, i pitabrød eller lefse. Sistnevnte kjent som rullekebab.