
Elgsnadder
Det er alltid fint å ha en oppskrift på lur der praktisk talt alt går i samme stekepanne. I vår elgsnadder, som er en vri på klassikeren biffsnadder, blandes både kjøtt, grønnsaker, saus og ris sammen.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elgsnadder:
600 g
mørbrad av elg
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
250 g
sopp
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
3 dl
ris
1 dl
vann
2 dl
hoisinsaus
3 ss
kecap manis (søt soyasaus)
Tips:
Biffsnadder er en gammel kjenning som består av blant annet biffkjøtt, sopp og bearnaisessaus. Vi har brukt elgbiff, løk, paprika, sopp og ris, og byttet ut bearnaisesaus med hoisinsaus. I stedet for ris kan du fint servere både stekte potetbåter, potetmos eller pommes frites til. Og om du ønsker å holde deg til bearnaisen, så er det bare å droppe soyasaus og hoisinsaus.
Slik gjør du:
Elgsnadder:
Del kjøtt, løk og paprika i strimler, og sopp i to. Ha salt og pepper på kjøttet.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres kjøttet til det har en fin stekeskorpe. Ha i bitene med sopp, løk og paprika, og la det frese til alt er gyllent.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Ha risen over i stekepannen med kjøtt og grønnsaker, og tilsett vann, hoisinsaus og soyasaus. Bland alt godt sammen og la det surre et par minutter. Smak til mnd salt og pepper.
Tips:
Ønsker du en sterkere variant kan du fint ha i litt chiliflak, chiliskiver eller chiliolje.
Server gjerne med litt grønn bladsalat.