Fiskegryte med sei og sopp lager du en fei. Dette er en smakfull og sunn middag til hverdagene. Server gjerne med deilig ferskt brød ved siden av.

Fiskegryte med sei og sopp

Fiskegryte med sei og sopp lager du en fei. Dette er en smakfull og sunn middag til hverdagene. Server gjerne med deilig ferskt brød ved siden av.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskegryte med sei og sopp:

1 stk

rødløk

250 g

sopp

1 ss

smør

5 dl

fiskekraft

400 g

perlepoteter

1 stk

søt paprika

0.25 stk

purre

3 dl

kremfløte

3 ss

lettrømme

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ts

karri

2 ts

paprikapulver

800 g

seifilet

300 g

reker i lake

Slik gjør du:

Fiskegryte med sei og sopp:

Finhakk løken og del soppen i skiver.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres løken og soppen til den er gyllen. 

Ha soppen og løken over i en gryte sammen med fiskekraften og perlepotetene.

Del paprika og purre i skiver og ha det over i gryta. La gryta putre på svak varme - til potetene er møre.

Tilsett fløte og lettrømme, og krydre med salt, pepper, karri og paprikapulver. La det putre på middels varme.

Del seifileten i middels store biter, og den over i gryta sammen med rekene. La den putre i cirka 8-10 minutter.

Tilbehør:

Topp gjerne fiskegryta med litt finhakket dill og rogn. Vil du servere med hjemmebakt brød anbefaler vi denne oppskriften: Brytebrød