Fiskegryte med sei og sopp
Fiskegryte med sei og sopp lager du en fei. Dette er en smakfull og sunn middag til hverdagene. Server gjerne med deilig ferskt brød ved siden av.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fiskegryte med sei og sopp:
1 stk
rødløk
250 g
sopp
1 ss
smør
5 dl
fiskekraft
400 g
perlepoteter
1 stk
søt paprika
0.25 stk
purre
3 dl
kremfløte
3 ss
lettrømme
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
karri
2 ts
paprikapulver
800 g
seifilet
300 g
reker i lake
Slik gjør du:
Fiskegryte med sei og sopp:
Finhakk løken og del soppen i skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres løken og soppen til den er gyllen.
Ha soppen og løken over i en gryte sammen med fiskekraften og perlepotetene.
Del paprika og purre i skiver og ha det over i gryta. La gryta putre på svak varme - til potetene er møre.
Tilsett fløte og lettrømme, og krydre med salt, pepper, karri og paprikapulver. La det putre på middels varme.
Del seifileten i middels store biter, og den over i gryta sammen med rekene. La den putre i cirka 8-10 minutter.
Tilbehør:
Topp gjerne fiskegryta med litt finhakket dill og rogn. Vil du servere med hjemmebakt brød anbefaler vi denne oppskriften: Brytebrød