Fiskekaker med coleslaw
Fiskekaker med coleslaw og stekte poteter er snaddermat. Med deilig smak av brosme er dette en herlig hverdagsmiddag.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fiskekaker:
600 g
brosmefilet
2 ts
salt
2 ss
potetmel
0.5 ts
pepper
0.5 ts
revet muskatnøtt
1 stk
egg
1 dl
melk
2 ss
smør
Perlepoteter:
700 g
perlepoteter
0.5 ts
salt
2 ss
smør
0.5 dl
olivenolje
1 fedd
hvitløk
1 ts
flaksalt
0.5 ts
kvernet pepper
Tilbehør:
Server fiskekaker og perlepoteter med en deilig coleslaw.
Slik gjør du:
Fiskekaker:
Rens brosmefileten slik at den er fri for skinn og fjern bein. Skjær fisken i mindre biter. Det er viktig at fisken er helt kald.
Ha fiskebitene og salt i en foodprocessor, og kjør til fiskekjøttet blir grovkuttet og godt blandet med saltet. Tilsett potetmel, muskatnøtt og pepper, og kjør foodprosessoren i 10 sekunder. Tilsett egg og spe med melk i en tynn stråle mens maskinen går til du har en jevn og fin farse.
Tips:
Om du ønsker smakstilsetting i fiskekakene kan du ha i litt finhakkede urter, vårløk eller purre.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne, flate fiskekaker. Stek kakene til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
Dypp gjerne skjeen i kaldt vann slik at det blir enklere å forme fiskekakene.
Pannestekte perlepoteter:
Legg potetene i en kjele, hell på kaldt vann slik at det dekker potetene og tilsett salt.
La vannet koke opp, demp varmen og la potetene småkoke i 5 minutter. Sil vannet av potetene.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og olivenolje. Tilsett knust hvitløk og potetene. Vend det hele sammen, senk varmen og legg på lokk.
La potetene stå og surre til de er myke. Sett varmen til høy, krydre potetene med flaksalt og kvernet pepper og fres til de er gyllenbrune.
Tips:
Om man ønsker mer smak på potetene vil friske urter som rosmarin, timian og oregano passe godt. Du kan også gjøre de litt spicy med finhakket chili.