Gratinerte kjøttboller
Disse gratinerte kjøttbollene av elg kommer til å smelte i munnen. Med en hot tomatsaus og deilig mozzarella er denne gratinerte retten en smaksbombe.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttboller:
150 gr
bacon
0.5 stk
løk
1 fedd
hvitløk
400 gr
kjøttdeig av elg
1 stk
egg
1 dl
brødrasp
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
Tomatsaus:
1 fedd
hvitløk
0.5 stk
løk
1 ss
olivenolje
0.5 ts
chiliflak
0.5 ts
cayennepepper
2 bokser
knuste tomater
1 ts
tomatpuré
1 ts
salt
1 neve
frisk basilikum
2 poser
fersk mozzarella
Tips
Om du ikke ønsker så sterk smak, så er det bare å redusere mengden chiliflak og cayennepepper.
Slik gjør du:
Kjøttboller:
Varm opp stekeovnen til 160 grader.
Finhakk bacon, løk og hvitløk, og ha det over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av elg, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og rull til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og brun kjøttbollene på alle sider.
Mens kjøttbollene brunes lager du tomatsausen. Finhakk hvitløk og løk. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme, og fres hvitløken og løken til den er blank. Tilsett chiliflak og cayennepepper.
Tilsett knuste tomater, tomatpuré, salt og basilikum. La sausen putre i 10 minutter.
Ha kjøttbollene over i en ildfast form og hell tomatsausen over. Sett formen på midterste rille i i stekeovnen, og stek i 45 minutter.
Del mozzarellaen i skiver og fordel rundt kjøttbollene. Øk temperaturen til 200 grader og stek videre i cirka 10 minutter, til mozzarellaen er gyllen.
Tips:
Server med enten pasta eller stekte poteter. Du kan også servere kjøttbollene med en frisk salat eller i en baguette.