Gravet fjellørret
Gravet fjellørret smaker nydelig i lefserull med ruccula, dijonaise og syltet rødløk. Selve gravingen er ikke vanskelig, men du må bergene god tid.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gravet fjellørret:
800 g
fjellørret
1 ss
finhakket dill
2 ss
sukker
2 ss
salt
1 ts
pepper
1 ss
akevitt
2 ss
honning
1 ss
sitronsaft
Slik gjør du:
Gravet fjellørret:
Rens og fileter ørreten. Ta av skinnet og fjern beina.
Bland sammen salt, sukker og grovkvernet pepper.
Ha finhakket dill i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.
Legg ørretfiletene i formen og dryss over resten av krydderblanding.
Bland sammen honning og akevitt, og hell over ørreten. Avslutt med sitronsaften.
Dekk med plastfilm og legg en fjøl på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap i cirka 2 døgn.
Del fjellørreten i tynne skiver.
Smør dijonnaise utover lefsene og ha syltet rødløk, ruccula og skivene med fjelløret på topp. Del lefserullen i skiver på cirka tre centimeter.