Gravet fjellørret smaker nydelig i lefserull med ruccula, dijonaise og syltet rødløk. Selve gravingen er ikke vanskelig, men du må bergene god tid.

Gravet fjellørret

Gravet fjellørret smaker nydelig i lefserull med ruccula, dijonaise og syltet rødløk. Selve gravingen er ikke vanskelig, men du må bergene god tid.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gravet fjellørret:

800 g

fjellørret

1 ss

finhakket dill

2 ss

sukker

2 ss

salt

1 ts

pepper

1 ss

akevitt

2 ss

honning

1 ss

sitronsaft

Tilbehør:

Lefser
Ruccula

Dijonnaise

 

disjonaise.jpg


Syltet rødløk

 

Syltet rødløk

 

Slik gjør du:

Gravet fjellørret:

Rens og fileter ørreten. Ta av skinnet og fjern beina.

 

gravet-fjellørret.1.jpg

 

Bland sammen salt, sukker og grovkvernet pepper.

Ha finhakket dill i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.

Legg ørretfiletene i formen og dryss over resten av krydderblanding.

Bland sammen honning og akevitt, og hell over ørreten. Avslutt med sitronsaften.

 

 

gravet fjellørret-2.jpg

Dekk med plastfilm og legg en fjøl på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap i cirka 2 døgn. 

Del fjellørreten i tynne skiver.

gravet fjellørret-3.jpg

Smør dijonnaise utover lefsene og ha syltet rødløk, ruccula og skivene med fjelløret på topp. Del lefserullen i skiver på cirka tre centimeter.

Hvordan filetere fisk