Grove fiskeboller
Grove fiskeboller kan spises til så mangt. De smaker nydelig som en forrett med salat og remulade, eller du kan bare spise de rett fra pinnen.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Grove fiskeboller:
350 g
filet av torsk, kolje eller lyr
1 ss
salt (til vannet)
0.5 stk
løk
2 dl
brødrasp
2 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
Tips:
Disse kan du også servere på tapasbordet, som fingermat til lunsj og middag. Ønsker du en sterkere variant, kan du ha i chiliflak.
Slik gjør du:
Grove fiskeboller:
Kok opp vann med salt i en kjele. Legg i fiskefileten og la den trekke i cirka 10 minutter. Pass på så det ikke koker.
Ha fisken over i en bolle.
Finhakk løken og ha den over i bollen med fisk. Tilsett brødrasp, egg, salt og pepper, og rør alt godt sammen. Form til mellomstore boller.
Varm opp en stekepanne m ed smør på middels varme, og fres de grove fiskebollene til de er gylne på begge sider.
Server gjerne med salat og remulade.
Middagstips: Klassisk tilbehør som hvit saus, kokte poteter og gulrøtter godt, eller kan du severe de med pommes frites, salat og remulade.
Lunsjtips: I pitabrød med agurk, løk, mais, salat og aïoli, eller i en baguette med tomat, løk, salat og remulade.