En hjemmelaget pastasaus kan du bruke til flere typer retter. Du kan servere den med pasta som fettuccine eller fusilli, du kan bruke den til lasagne eller i en grateng.

Hjemmelaget pastasaus

En hjemmelaget pastasaus kan du bruke til flere typer retter. Du kan servere den med pasta som fettuccine eller fusilli, du kan bruke den til lasagne eller i en grateng.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hjemmelaget pastasaus:

1 stk

løk

1 fedd

hvitløk

1 ss

smør

100 g

baconbiter

500 g

kjøttdeig av elg

1 stk

gulrot

2 stk

selleristang

4 ss

tomatpuré

5 ss

rød pesto

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

paprikapulver

1 ss

pastakrydder

800 g

knuste tomater

1 stk

kjøttbuljong (10 g terning)

4 never

fersk spinat

200 g

cherrytomater

Tips

Server hjemmelaget pastasaus med pasta, revet parmesan og focaccia. Du kan beregne cirka 100 g tørr pasta per person. Om du skal lage lasagne i en litt stor form (40x50 cm), så bør du doble oppskriften. 

Slik gjør du:

Hjemmelaget pastasaus:

Finhakk løk og hvitløk.

Varm opp en gryte med smør på middels høy varme. Ha løken og hvitløken i gryta når smøret har smeltet. Stek til løken er blank.

Tilsett baconet og fres til det er gyllent. Ha i kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.

Finhakk gulroten og stangsellerien, og ha det over i gryta.

Ha i tomatpuré og rød pesto. Krydre med salt pepper, paprikapulver og pastakrydder, La det surre på lav varme i et par minutter.

Tilsett knuste tomater, kjøttbuljong, spinaten og cherrytomatene, og la det putre på svak varme i cirka 45 minutter.