Hjemmelaget pastasaus
En hjemmelaget pastasaus kan du bruke til flere typer retter. Du kan servere den med pasta som fettuccine eller fusilli, du kan bruke den til lasagne eller i en grateng.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjemmelaget pastasaus:
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 ss
smør
100 g
baconbiter
500 g
kjøttdeig av elg
1 stk
gulrot
2 stk
selleristang
4 ss
tomatpuré
5 ss
rød pesto
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
paprikapulver
1 ss
pastakrydder
800 g
knuste tomater
1 stk
kjøttbuljong (10 g terning)
4 never
fersk spinat
200 g
cherrytomater
Tips
Server hjemmelaget pastasaus med pasta, revet parmesan og focaccia. Du kan beregne cirka 100 g tørr pasta per person. Om du skal lage lasagne i en litt stor form (40x50 cm), så bør du doble oppskriften.
Slik gjør du:
Hjemmelaget pastasaus:
Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en gryte med smør på middels høy varme. Ha løken og hvitløken i gryta når smøret har smeltet. Stek til løken er blank.
Tilsett baconet og fres til det er gyllent. Ha i kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Finhakk gulroten og stangsellerien, og ha det over i gryta.
Ha i tomatpuré og rød pesto. Krydre med salt pepper, paprikapulver og pastakrydder, La det surre på lav varme i et par minutter.
Tilsett knuste tomater, kjøttbuljong, spinaten og cherrytomatene, og la det putre på svak varme i cirka 45 minutter.