Hjort i konjakksaus
Hjort i konjakksaus har en helt nydelig og rund smak. Dette er en rett du kan servere til både hverdags og til fest, gjerne med litt nyrørte tyttebær til.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjort i konjakksaus:
800 g
flatbiff av hjort
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
350 g
delikatesseløk
250 g
sopp
8 stk
små kokte poteter
4 dl
kjøttkraft
2 dl
cognac
1 ss
tomatpuré
1 ss
sennep
3 dl
fløte
2 kvister
frisk rosmarin
Tilbehør:
Maizena
Sukkerkulør
Kevap manis (søt soyasaus)
Rørte tyttebær
Slik gjør du:
Hjort i konjakksaus:
Del flatbiffen av hjort i middels store biter. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttet i flere omganger. Ha kjøttet over i en gryte.
Kok opp en kjele med vann og ha i delikatesseløken. La løken koke i 2-3 minutter. Ta kjelen av platen og hell av vannet. Nå er det enkelt å skrelle delikatesseløken.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun løken. Ha løken over i gryta.
Del soppen i fire, og stek den til den er gyllen i stekepannen du stekte løken i. Ha soppen og de kokte potetene over i gryta, og tilsett kjøttkraft.
Ha cognac i stekepannen. La det koke opp og tilsett tomatpuré og sennep. Rør det godt sammen og hell det over i gryta.
La gryta småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og et par kvister frisk rosmarin, og rør alt godt sammen. La det småkoke i ti minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Tilsett maizena blandet med litt vann om du ønsker en tykkere saus og sukkerkulør om du ønsker den mørkere.
Om du ønsker mer smak på sausen kan du tilsette 1-2 ss søt soyasaus.
Server gjerne med nyrørte tyttebær.