Hjort indrefilet
Hjort indrefilet med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus er et festsmåltid du sent vil glemme. Her oser det av god smak og mørt kjøtt.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjort indrefilet:
800 g
indrefilet av hjort
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
smør
Ovnsbakte grønnsaker:
1 dl
solsikekolje
2 stk
store gulrøtter
16 stk
små poteter
6 stk
delikatesseløk
2 stk
gulbete
2 stk
polkabete
250 g
sopp
1 ss
smør
Slik gjør du:
Hjort indrefilet:
Finskjær kjøttet. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun fileten godt på alle sider.
Legg kjøttet over på et stekebrett, tøm over smøret og etterstek fileten i ovnen på 125 grader til ønsket kjernetemperatur. Dekk fileten med aluminiumsfolie, og la den hvile.
Kjernetemperatur:
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56-60 °C
Medium pluss: 60-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Ovnsbakte grønnsaker:
Varm opp stekeovnen til 210 grader.
Ha olje på et stekebrett.
Skrell og del gulrøttene i skiver på skrå.
Del potetene i to. Behold skallet på.
Fjern skallet på delikatesseløken og del dem i to.
Skrell betene og del dem i skiver.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen til den er gyllen.
Ha alle grønnsakene over på stekebrettet. Ha resten av oljen over grønnsakene og krydre med salt og pepper.
Stek grønnsakene på midterste rille i stekeovnen i 30-45 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
Del hjortefileten i passe store stykker og server med grønnsaker, sopp og rødvinssaus.