Hjortestek i Guinnessaus er et høydepunkt av de sjeldne. Med tilbehør som sopp, løk, gulrøtter og potetmos er dette et festmåltid som varmer godt.

Hjortestek i Guinnessaus

Hjortestek i Guinnessaus er et høydepunkt av de sjeldne. Med tilbehør som sopp, løk, gulrøtter og potetmos er dette et festmåltid som varmer godt.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hjortestek i guinnessaus:

1 stk

løk

100 g

sopp

1 fedd

hvitløk

6 stk

gulrot

800 g

bogstek av hjort

1 ts

salt

1 stk

pepper

2 ss

smør

2 kvister

frisk rosmarin

4 kvister

frisk timian

2 ss

tomatpuré

0.5 l

øl (guinness)

5 dl

viltkraft

1 ss

brunt sukker

Tilbehør:

Potetmos

Slik gjør du:

Hjortestek i Guinnessaus:

 

Varm opp stekeovnen til 160 grader.

 

Del løk og sopp i tynne skiver og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og del i middels tykke skiver.

Krydre bogsteken godt med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun bogsteken godt på alle sider. Ha kjøttstykkene over i en jerngryte.

Tilsett litt smør i stekepannen, og fres løk, hvitløk, sopp, rosmarin og timian på middels høy varme til løken og soppen begynner å bli gylne. Tilsett tomatpuré og rør det godt sammen.

 

Ha det over i jerngryta og tilsett øl, viltkraft, brunt sukker, salt og pepper. Ha bogsteken over i gryta og sett på lokk.

Sett gryta på midterste rille i ovnen, og la den stå i cirka 3 timer, til kjøttet er mørt. Etter 2 timer has gulrøttene i. Den siste halvtimen kan du skru opp til 200 grader, eller la gryta stå lenger på lav varme.

Flere oppskrifter med hjort finner du her