Hjortestek i Guinnessaus
Hjortestek i Guinnessaus er et høydepunkt av de sjeldne. Med tilbehør som sopp, løk, gulrøtter og potetmos er dette et festmåltid som varmer godt.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjortestek i guinnessaus:
1 stk
løk
100 g
sopp
1 fedd
hvitløk
6 stk
gulrot
800 g
bogstek av hjort
1 ts
salt
1 stk
pepper
2 ss
smør
2 kvister
frisk rosmarin
4 kvister
frisk timian
2 ss
tomatpuré
0.5 l
øl (guinness)
5 dl
viltkraft
1 ss
brunt sukker
Tilbehør:
Slik gjør du:
Hjortestek i Guinnessaus:
Varm opp stekeovnen til 160 grader.
Del løk og sopp i tynne skiver og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og del i middels tykke skiver.
Krydre bogsteken godt med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun bogsteken godt på alle sider. Ha kjøttstykkene over i en jerngryte.
Tilsett litt smør i stekepannen, og fres løk, hvitløk, sopp, rosmarin og timian på middels høy varme til løken og soppen begynner å bli gylne. Tilsett tomatpuré og rør det godt sammen.
Ha det over i jerngryta og tilsett øl, viltkraft, brunt sukker, salt og pepper. Ha bogsteken over i gryta og sett på lokk.
Sett gryta på midterste rille i ovnen, og la den stå i cirka 3 timer, til kjøttet er mørt. Etter 2 timer has gulrøttene i. Den siste halvtimen kan du skru opp til 200 grader, eller la gryta stå lenger på lav varme.