Kanelboller med blåbær
Søte og saftige kanelboller med blåbær smaker nydelig til kaffen. Du kan også bruke andre bær om du har det i fryseren.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kanelboller med blåbær:
1 kg
siktet hvetemel
5 dl
romtemperert melk
200 g
sukker
2 ts
vaniljesukker
50 g
fersk gjær
2 stk
egg
150 gr
smør
Fyll:
50 g
smør
4 ss
sukker
3 ts
kanel
200 g
blåbær
Slik gjør du:
Kanelboller med blåbær:
Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og 1 egg i en bakebolle, og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter.
Del 150 gram kaldt smør i terninger, og elt det inn i deigen på middels hastighet til deigen slipper bollen.
Dekk bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse. Ca. 1 time.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over på benken. Kjevle deigen til den er cirka 1.5 cm tykk og rektangelformet.
Bland sammen smør, sukker og kanel, og rør det godt sammen. Bruk en slikkepott for bre det utover deigen. Dryss over blåbærene. De kan gjerne være frosne, da blir det mindre søl. Press blåbærene noe ned i deigen.
Brett deigen i to på langs og skjær remser som er cirka 2 cm brede. Tvinn hver remse og lag en knute.
Sett kanelbollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med et fuktig klede og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Pensle kanelbollene med et sammenpisket egg, og stek dem på midterste rille i cirka 15 minutter, til kanelbollene er gylne.