Kjøttdeigsuppe er både en sunn, rask, enkel og smakfull middag. Her kan du fint bruke det du har i grønnsaksskuffen, og har du restekjøtt så er det bare å bruke det også.

Kjøttdeigsuppe

Kjøttdeigsuppe er både en sunn, rask, enkel og smakfull middag. Her kan du fint bruke det du har i grønnsaksskuffen, og har du restekjøtt så er det bare å bruke det også.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kjøttdeigsuppe:

1 stk

løk

2 ss

smør

400 g

kjøttdeig av elg

1 ts

salt

1 ts

pepper

150 g

sopp

2 stk

gulrot

2 stk

stangselleri

2 stk

små poteter

8 dl

viltkraft

2 bokser

knuste tomater

2 ts

spisskummen

Tips:

Hvis du ikke har viltkraft, så kan du fint bruke oksekraft eller oksefond.

Slik gjør du:

Kjøttdeigsuppe:

Finhakk løken.

 

Varm opp en gryte med smør på middels høy varme, og fres løken til den er blank. Ha i kjøttdeigen, krydre med litt salt og pepper og stek kjøttdeigen til den er gyllen. 

Del soppen i skiver og ha den over i gryta. La det frese et par minutter.

Tilsett viltkraft. Gi det et oppkok og la det putre på middels varme. 

Del gulrot og selleri i skiver. Skrell potetene og del dem i små biter. Ha grønnsakene over i gryta med kjøttet.

Tilsett knuste tomater og spisskummen, og la suppen putre på middels varme til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

 

Server gjerne kjøttdeigsuppe med nystekt brød eller rundstykker.

Flere oppskrifter med elg