Kjøttdeigsuppe
Kjøttdeigsuppe er både en sunn, rask, enkel og smakfull middag. Her kan du fint bruke det du har i grønnsaksskuffen, og har du restekjøtt så er det bare å bruke det også.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttdeigsuppe:
1 stk
løk
2 ss
smør
400 g
kjøttdeig av elg
1 ts
salt
1 ts
pepper
150 g
sopp
2 stk
gulrot
2 stk
stangselleri
2 stk
små poteter
8 dl
viltkraft
2 bokser
knuste tomater
2 ts
spisskummen
Tips:
Hvis du ikke har viltkraft, så kan du fint bruke oksekraft eller oksefond.
Slik gjør du:
Kjøttdeigsuppe:
Finhakk løken.
Varm opp en gryte med smør på middels høy varme, og fres løken til den er blank. Ha i kjøttdeigen, krydre med litt salt og pepper og stek kjøttdeigen til den er gyllen.
Del soppen i skiver og ha den over i gryta. La det frese et par minutter.
Tilsett viltkraft. Gi det et oppkok og la det putre på middels varme.
Del gulrot og selleri i skiver. Skrell potetene og del dem i små biter. Ha grønnsakene over i gryta med kjøttet.
Tilsett knuste tomater og spisskummen, og la suppen putre på middels varme til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne kjøttdeigsuppe med nystekt brød eller rundstykker.