Kokt elgtunge
Kokt elgtunge egner seg som julepålegg. Det er perfekt til julelunsjen og smaker for eksempel nydelig på grovt brød sammen med rødbetsalat, sylteagurk, grønn salat og spirer.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Saltlake:
1.5 l
vann
1.5 dl
salt
2 ss
sukker
1 ss
pepperkorn
1 ts
knuste einebær
3 blader
laurbærblader
Kokt elgtunge:
1 stk
elgtunge
1 stk
gulrot
1 stk
løk
1 ss
pepperkorn
2 stk
laurbærblad
2 stilker
timian
Tilbehør:
- Grovt brød
- Rødbetsalat
- Sylteagurk
- Grønn salat
- Spirer
Slik gjør du:
Saltlake:
Skyll tungen og stikk med en nål rundt hele.
Bland sammen alle ingrediensene til saltlaken.
Rør laken godt sammen til både salt og sukker er oppløst. Legg i tungen og sett den kaldt i 1 døgn.
Kokt elgtunge:
Skyll elgtungen og legg den i en kjele. Hell over vann til det dekker hele tungen. Kok opp på svak varme og skum av.
Skrell gulroten og løken og del i mellomstore biter. Ha det over i gryta. Kok opp under lokk på svak varme til tungen er mør. Den er ferdig når en stekenål lett går gjennom den tykkeste delen.
Tips:
Koketiden er cirka 2-3 timer.
Skyll elgtungen i kaldt vann. Skjær et snitt i skinnet på undersiden ved tungespissen og dra av skinnet. Skal tungen serveres kald legges den tilbake i kraften.