Kremet ramsløkpesto

Ramsløk er populær til matlaging, og kremet ramsløkpesto kan anbefales som tilbehør til viltmaten. Du kan også bruke ramsløk i både salater, supper og dressinger.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet ramsløkpesto:

150 g

ramsløk

50 g

ristede pinjekjerner

75 g

parmesan

100 g

majones

0.5 dl

olivenolje

1 ts

sitronsaft

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Kremet ramsløkpesto:

 

Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. 

 

 

Tilsett majones og olivenolje - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og kremet konsistens.  Smak til med sitronsaft, salt og pepper.​ ​​

Tips:

Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig. 

Her finner du flere oppskrifter med ville vekster