Kremet ramsløkpesto
Ramsløk er populær til matlaging, og kremet ramsløkpesto kan anbefales som tilbehør til viltmaten. Du kan også bruke ramsløk i både salater, supper og dressinger.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet ramsløkpesto:
150 g
ramsløk
50 g
ristede pinjekjerner
75 g
parmesan
100 g
majones
0.5 dl
olivenolje
1 ts
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Slik gjør du:
Kremet ramsløkpesto:
Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
Tilsett majones og olivenolje - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og kremet konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Tips:
Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig.