Kremet vintergryte
Kremet vintergryte med hjortekjøtt, villris og kantareller oser av høstens sanking. Dette er en deilig og kremet gryte som varmer på kalde dager.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet vintergryte:
800 g
grytekjøtt av hjort
500 g
kantareller eller annen sopp
1 stk
løk
2 stk
gulrøtter
2 stenger
stangselleri
2 ss
smør
1 l
viltkraft
3 ss
worcestershire saus
3 dl
villris
2 dl
tyttebær
1 ts
tørket timian
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 dl
fløte
Tips:
Har du ikke tilgang på kantareller, så anbefaler vi å bruke aromasopp. Steinsopp smaker også godt i denne gryta.
Slik gjør du:
Kremet vintergryte:
Del kjøtt og sopp i middels store biter. Del løk, gulrøtter og stangselleri i små biter.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres kjøttet til det har fått en fin stekefarge. Ha det over i en gryte. Tilsett vann, og la det småkoke på middels varme til kjøttet er mørt og væsken er redusert.
Om du bruker kantareller stekes de på høy varme til de er er gylne og tørre. Bruker du sopp som aroma eller sjampinjong så kan du steke de på middels høy varme med litt smør til de er gylne. Ha soppen over i gryta sammen med gulrøttene og stangsellerien.
Tilsett viltkraft, worcestershire saus, villris, tyttebær og tørket timian. Kok opp, og reduser varmen til lav. La det småkoke under lokk til risen er mør, 45-60 minutter, rør av og til og sett på lokket.
Tips
Om du ikke har viltkraft kan du bruke kraft, buljong eller fond av okse.
Rør inn fløten og la den koke inn. Smak til med salt og pepper.
Viltkraft
Her finner du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget viltkraft.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.