Lapskaus på primusen

Lapskaus

Lapskaus er ypperlig som en deilig søndagsmiddag og som turmat. Denne varianten er både rask og enkel, den metter og smaker godt.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Lapskaus:

800 g

flatbiff av rådyr/elg/hjort

1 stk

løk

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

0.5 stk

purre

1 l

viltkraft

2 poser

frossen lapskausblanding

2 kvister

frisk timian

1 pose

potetmos

Tips:

Dette er en rask variant av den tradisjonsrike middagen. Trikset for en rask lapskaus er å bruke mørt kjøtt, frossen lapskausblanding og potetmospulver som jevning. Du kan selvsagt bytte ut frossen lapskausblanding med ferske grønnsaker, bruke jevning og gi den lang koketid om tiden strekker til.

Slik gjør du:

Lapskaus:

Del kjøttet og løken i middels store biter. Ha salt og pepper på kjøttet.

Varm opp en stekepanne med smør og brun kjøttet. Ikke ha for mye i stekepannen, men stek heller i flere omganger. Ha løken i den siste runden. Ha det over i en gryte.

Del purren i skiver.

Ha viltkraft i gryten, og la det koke opp. Senk varmen til middels, og la det putre til kjøttet er mørt. 

Tips:

Om du ikke har viltkraft kan du bruke viltfond eller oksefond og tilsette 1 liter vann.
 

Tilsett lapskausblandingen, purre og timian. La det småkoke i minst 5 minutter. 

Ha i litt og litt potetmospulver til du oppnår ønsker tykkelse på lapskausen. 

 

Tips:

Om du har med lapskaus på tur er det bare å ha lapskausen over i en stor matboks, og varme opp på svak varme på primusen eller på indirekte varme på bålet. Rør ofte slik at den ikke svir seg.  

Server gjerne med litt flatbrød eller annet godt brød ved siden av.

lapskaus-2.jpg

 

Her finner du flere oppskrifter med viltkjøtt