Minipavlova
Minipavlova er en perfekt dessert for 17. mai. Med en søt krem, bær og spiselige blomster i flaggets farger, ser de like nydelige ut som de smaker.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Marengs:
6 stk
eggehvitter
330 g
sukker
1 ts
hvitvinseddik
1 ts
maizena
Krem:
3 dl
kremfløte
1 ss
sukker
Pynt:
Jordbær, bringebær, blåbær og spiselige blomster som stemor, begonia og alyssum
Slik gjør du:
Marengs:
Varm opp stekeovnen til 160 °C.
Ha eggehvitene i bakebollen og pisk sakte til du har et mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk videre til du har stive topper.
Tilsett så litt og litt sukker. Når alt sukkeret er blandet inn, piskes marengsen til den er stiv.
Vend inn hvitvinseddik og maizena til slutt. Marengsen er ferdig når den er stiv og blank, og du kan holde bakebollen opp ned uten at marengsen faller ut.
Ha bakepapir på et stekeplate. Ha marengsen i en sprøytepose med 1M tipp. Sprøyt små sirkler på stekeplaten.
Senk temperaturen på stekeovnen til 100 °C, og sett stekeplaten på midterste rille. Stekes i 90 minutter. Når pavlovaene er ferdige skrur du av stekeovnen og setter døren på gløtt med en sleiv slik at pavlovaene kan tørke og få den sprø overflaten som er så god.
krem:
Ha kald kremfløte i bakebollen og pisk på høy hastighet mens du tilsetter sukkeret - en spiseskje av gangen.
Pisk til du har en fast og silkemyk krem. Følg med så ikke kremen blir overpisket og sprekker.
Sprøyt krem på hver minipavlova, og pynt med bær og spiselige blomster.