Muffins
Planlegger du bursdag eller selskap? Slå til med saftige muffins med deilig frosting. Tilsett gjerne bær i muffinsrøra for mer smak.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Muffins:
100 g
smør
2 stk
egg
130 g
sukker
1 dl
melk
200 g
hvetemel
2 ts
vaniljesukker
2 ts
bakepulver
2 dl
bringebær/blåbær
12 stk
muffinsformer
Frosting:
200 g
hvit sjokolade
200 g
smør
1 ts
vaniljeekstrakt
4 dl
melis
200 g
kremost naturell
Slik gjør du:
Muffins:
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
Smelt smøret.
Ha egg og sukker i en bakebolle, og pisk til du har en lys og luftig blanding.
Bland det smeltede smøret med melken. Om du ønsker kan du erstatte halvparten av melken med sitronsaft.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett melblandingen og det smeltede smøret med melken vekselsvis over i eggedosisen mens du rører forsiktig. Om du bruker en kjøkkenmaskin skal den gå på laveste hastighet.
Rør forsiktig inn bærene.
Sett muffinsformer på et stekebrett eller i et muffinsbrett, og fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.
Stek muffinsene på nederste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter. (Cirka 20 minutter om du har store muffinsformer).
Frosting:
Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Sett til side slik at det avkjøles før bruk.
Del smøret i terninger og ha det over i en bakebolle. Pisk det hvitt i cirka 5 minutter.
Ha vaniljeekstrakt, kald kremost naturell, melis og den hvite sjokoladen over i bollen med det piskede smøret.
Miks frostingen videre på høy hastighet i et par minutter.
Om kremen er for tynn, kan du tilsette mer melis. Tilsett gjerne konditorfarge.
Om du bruker sprøytepose og 1M tipp, så kan du lage fine roser. Start med å sprøyte ned i midten og følg på rundt til du har dekket muffinsen.