Ostekake med blåbærsaus
Ostekake med blåbærsaus er den perfekte desserten. Sausen er perfekt tilbehør til andre desserter, og den kan du fint fryse ned om du lager litt ekstra.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Kjeksbunn:
24 stk
digestive kjeks
150 g
smør
Ostefyll:
1 pk
sitrongele
3 dl
fløte
400 g
kremost naturell
3 dl
lettrømme
150 g
melis
1 ts
vaniljesukker
Blåbærsaus:
3 dl
frosne blåbær
1.5 dl
vann
1.5 dl
sukker
2 ss
sitronsaft
2 ss
maizena
1 ss
vaniljesukker
Tips:
Du kan også bruke andre bær til sausen. Her passer det med både bringebær, tyttebær, bjørnebær og jordbær.
Slik gjør du:
Kjeksbunn:
Bruk en foodprosessor elle en pose for å knuse kjeksen.
Smelt smøret og ha det i en bolle sammen med kjeksen. Bland det godt sammen.
Finn frem en springform som måler 24 cm. Sett ringen på kakefatet som du ønsker å bruke, og press ut kjeksblandingen slik at den blir helt flat.
Ostefyll:
Start med å lage geléen slik som det står anvist på pakken, men reduser vannmengden til halvparten. Avkjøles til romtemperatur.
Finn frem en bolle og pisk fløten til den er lett og luftig.
I en annen bolle pisker du kremost, rømme, melis og vaniljesukker til en ostemasse. Tilsett den avkjølte gelen, litt og litt.
Til slutt vender du den piskede kremen forsiktig inn i ostemassen. Fordel ostekremen i springformen og la den stå kjølig over natten
Blåbærsaus:
Bland blåbær, vann, sukker og sitronsaft i en gryte på middels varme. Rør ofte.
Ha maizena, vaniljesukker og 2 ss kaldt vann i en bolle, og rør det godt sammen.
Rør sakte inn maizenablandingen i blåbærene, pass på så du ikke knuser blåbærene. La det småkoke til blåbærsausen er tykk nok til å dekke baksiden av en spiseskje, cirka 5 minutter.
Ta kjelen av varmen, og la sausen kjøle seg ned.
Server ostekaken toppet med blåbærsaus.