Ostekake med blåbærsaus er den perfekte desserten. Sausen kan du fint fryse ned om du lager litt ekstra.

Ostekake med blåbærsaus

Ostekake med blåbærsaus er den perfekte desserten. Sausen er perfekt tilbehør til andre desserter, og den kan du fint fryse ned om du lager litt ekstra.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Kjeksbunn:

24 stk

digestive kjeks

150 g

smør

Ostefyll:

1 pk

sitrongele

3 dl

fløte

400 g

kremost naturell

3 dl

lettrømme

150 g

melis

1 ts

vaniljesukker

Blåbærsaus:

3 dl

frosne blåbær

1.5 dl

vann

1.5 dl

sukker

2 ss

sitronsaft

2 ss

maizena

1 ss

vaniljesukker

Tips:

Du kan også bruke andre bær til sausen. Her passer det med både bringebær, tyttebær, bjørnebær og jordbær. 

Slik gjør du:

Kjeksbunn:

Bruk en foodprosessor elle en pose for å knuse kjeksen.

Smelt smøret og ha det i en bolle sammen med kjeksen. Bland det godt sammen.

 

Finn frem en springform som måler 24 cm. Sett ringen på kakefatet som du ønsker å bruke, og press ut kjeksblandingen slik at den blir helt flat.

Ostefyll:

Start med å lage geléen slik som det står anvist på pakken, men reduser vannmengden til halvparten. Avkjøles til romtemperatur.

Finn frem en bolle og pisk fløten til den er lett og luftig.

 

I en annen bolle pisker du kremost, rømme, melis og vaniljesukker til en ostemasse. Tilsett den avkjølte gelen, litt og litt.

 

Til slutt vender du den piskede kremen forsiktig inn i ostemassen. Fordel ostekremen i springformen og la den stå kjølig over natten

Blåbærsaus:

Bland blåbær, vann, sukker og sitronsaft i en gryte på middels varme. Rør ofte.

 

Ha maizena, vaniljesukker og 2 ss kaldt vann i en bolle, og rør det godt sammen.

Rør sakte inn maizenablandingen i blåbærene, pass på så du ikke knuser blåbærene. La det småkoke til blåbærsausen er tykk nok til å dekke baksiden av en spiseskje, cirka 5 minutter.

 

Ta kjelen av varmen, og la sausen kjøle seg ned.

Server ostekaken toppet med blåbærsaus.

Flere oppskrifter med bær finner du her