Ovnsbakt kveite
Ovnsbakt kveite er helt nydelig, og denne middagsretten kan serveres til både fest og hverdags. Med en fargeeksplosjon av grønnsaker og en hvit saus, har du et herlig måltid.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ovnsbakt kveite:
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 kg
kveite
2 ss
smør
Grønnsaker:
2 stk
gulrot
1 stk
rødløk
3 ss
solsikkeolje
1 stk
rød paprika
1 stk
brokkoli
1 stk
squash
Hvit saus
Til denne oppskriften valgt vi en deilig hvit saus. Men du kan også servere den med hollandaise. Du kan også servere den med tilbehør som poteter, asparges, ertepuré og jordskokkpuré.
Slik gjør du:
Ovnsbakte kveite :
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fisken i 3 minutter på hver side, til den blir gylden.
Del opp gulrøtter og rødløk i skiver. Ha litt olje i en ildfast form og ha grønnsakene i formen. Stek på midterste rille i ovnen i cirka 15 minutter.
Del paprika i middels store biter, brokkoli i buketter og quash i skiver. Ha dem over i den ildfaste formen sammen med kveiteskivene. Stek videre i cirka 10 minutter, til kjøttet slipper beina på kveita.