Panna cotta med bær
Panna cotta med bær er en superenkel dessert som smaker nydelig sammen med jordbær, blåbær og bringebær. En perfekt dessert for nasjonaldagen.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Panna cotta med bær:
4 stk
gelatinplater
1 stk
vaniljestang
5 dl
kremfløte
3 ss
sukker
Pynt:
Jordbær, bringebær, blåbær, mynteblader.
Slik gjør du:
Panna cotta med bær:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter.
Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene.
Ha vaniljefrøene, fløte og sukker over i en kjele, og la blandingen koke opp. Trekk kjelen av platen.
Klem ut vannet av gelatinen og bland den godt sammen med fløteblandingen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt.
Avkjøl blandingen litt før den helles over i passende glass eller skåler. Sett desserten kaldt til den har stivnet, det tar cirka 4 timer.
Pynt med friske bær og mynteblader på topp.