Pannekaker med blåbær
Pannekaker med blåbær er en ypperlig dessert til sommerens middager. Med en frisk mascarponekrem blandet med blåbær blir dette en festdessert for både store og små.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pannekaker:
2 ss
smør
3 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
1 ss
sukker (kan sløyfes om de serveres til middag)
6 dl
melk
4 stk
egg
Mascarponekrem med blåbær:
250 g
mascarpone
2 dl
kremfløte
2 dl
Sukker
1 ts
vaniljesukker
300 gr
blåbær (spar noen til topping)
Tips:
Pannekaker kan også nytes som middag. De kan fylles med både søtt og salt, og det vanligste tilbehøret er kanskje blåbærsyltetøy, sukker og kanel. De kan lages i alle mulige størrelser, og røra kan du fint oppbevare i kjøleskapet i to-tre dager. Røra vil få en litt grålig farge på toppen, men det er ikke farlig. Bare rør godt før du bruker den.
Slik gjør du:
Pannekaker:
Smelt smør.
Ha hvetemel, salt og sukker i en bolle.
Tips:
Om du ønsker grove pannekaker, kan du bytte ut opptil halvparten av hvetemelet med sammalt hvetemel.
Visp sammen melk og egg, og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.
Bland i smeltet smøret til slutt og la den stå og svelle i ca. 30 minutter.
Tips:
Røra skal være omtrent like tykk som fersk kremfløte og du skal ikke ha for mye smør i stekepanna.
Varm opp en teflonpanne på middels varme med litt smør.
Ha røre i stekepanna og sørg for at røra er jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider.
Mascarponekrem med blåbær:
Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Pisk kremen til du kan lage myke topper i kremen.
Rør sammen mascarpone, sukker og blåbær i en annen bolle.
Bland kremen og mascarpone-blandingen godt sammen.
Server mascarponekrem sammen med pannekakene med blåbær på topp.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.