Pannestekt lyr
Et perfekt måltid på en kald vinterdag er pannestekt lyr servert med kremet spinat, syltet rødløk og stekte potetskiver. Lyr er en velsmakende fisk som i tillegg til å stekes kan både friteres, bakes og lages farse av.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet spinat:
300 gr
frisk spinat
0.5 ts
rødløk
1 fedd
hvitløk
3 dl
kremfløte
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Pannestekte popteter:
6 stk
poteter
1 dl
rapsolje
3 stilker
frisk timian
Stekt lyr:
800 g
lyrfilet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
smør
1 pose
ristede pinjekjerner
Tilbehør:
Syltet rødløk kan du fin lage ferdig dagen før.
Slik gjør du:
Kremet spinat:
Skyll spinaten i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. La den renne godt av seg.
Del rødløken i små biter.
Ha spinat i en kaserolle, og fres den til den faller sammen.
Ha i rødløk, hvitløk og kremfløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper.
Pannestekte poteter:
Vask og skjær potetene i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels høy varme, og stek potetskivene til de er møre og gylne.
Snu potetskivene underveis, og sjekk med en spiss kniv om de er ferdige.
Krydre med salt og pepper og dryss til slutt over hakket timian.
Stekt lyr:
Tørk lyrfileten med kjøkkenpapir og skjær fileten i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Når smøret begynner å bruse legges lyrfileten i stekepannen, og stekes til den får en fin, gyllen farge på begge sider.
Øs med smør over fiskefiletene underveis.
Server stekte poteter og lyr toppet med kremet spinat, syltet rødløk og ristede pinjekjerner.