Pizza med speket elgpølse

Har du prøvd pizza med speket elgpølse på en tynn og sprø pizzabunn? Med en god tomatsaus, litt chili og sjalottløk toppet med deilig ruccula, er dette en smakfull pizza som passer godt til helgematen.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pizzadeig:

700 g

tipo 00 pizzamel

25 g

fersk gjær

3 dl

vann

0.5 dl

olivenolje

1 ts

salt

Pizzasaus:

400 g

knuste tomater

1 neve

frisk basilikum

1 ts

salt

1 ts

pepper

0.5 ts

chiliflak

Topping:

600 g

fersk mozzarella

2 stk

sjalottløk

200 g

speket elgpølse

50 g

ristede pinjekjerner

1 pose

ruccula

Tips:

For å få bunnen sprø som i en italiensk pizza, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.» Dette er ekstra finmalt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det norske hvetemelet gjør. ​

Slik gjør du:

Pizzadeig:

 

Ha tipo 00 mel i en bakebolle og smuldre gjæren over. 

 

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig. 

Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter. 

 

Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse. 

Tips: 

Om du ønsker å kaldheve over tid, så bruker du kaldt vann.

Pizzasaus:

Rør sammen knuste tomater, frisk basilikum, salt, pepper og chiliflak.

 

Topping:

Del pizzadeigen i fire emner og form dem til runde baller. 

 

Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. Bruk håndbaken til å rotere deigen rundt til du har en tynn og fin bunn.

Tips: 

Bruker du kjevle slår du luftboblene ut av deigen og resultatet blir ikke like luftig.

 

Mens du lar pizzabunnene hvile under kjøkkenhåndklær, setter du pizzasteinen inn i kald ovn og setter den på høyeste mulige varme. La pizzasteinene stå i minimum 45 minutter. 

Mens pizzasteinen varmes opp kan du forberede toppingen. Ta mozzarellaen ut av posene og tørk dem godt med tørkepapir. Deles i tynne skiver. 

Del elgpølse, sjalottløk og chili i tynne skiver. 

Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 1 minutt. 

Ta pizzasteinen med bunnen ut av stekeovnen og bre et tynt lag med pizzasaus på topp. Deretter has mozzarellaskiver, sjalottløk, chili og elgpølse på topp. 

Dryss over med pinjekjerner til slutt og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek videre til pizzaen er gyllen. ​

 

Server med ruccula på topp. ​

Flere oppskrifter med elg