Pizzaflette med viltkjøtt
Pizzaflette med viltkjøtt smaker nydelig og er topp turmat som du kan pakke med i sekken. Du kan fylle dem med både restemat av både biff, stek og pølser, eller du kan steke opp viltkjøttdeig.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pizzadeig:
500 g
tipo 00 mel
3 dl
vann
25 g
fersk gjær
1 ts
salt
0.5 dl
olivenolje
Fyll:
1 boks
knuste tomater
1 neve
frisk basilikum
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
200 g
sopp
0.5 stk
løk
400 g
viltkjøtt (kjøttdeig, pølser, biff etc.)
1 ss
smør
300 g
revet mozzarella
Slik gjør du:
Pizzadeig:
Ha i mel i en bakebolle og smuldre gjæren over.
Tilsett lunkent vann og olivenolje og elt på middels hastighet i ca. 10 minutter.
Tilsett salt på slutten. Når deigen slipper bollen er den ferdig eltet.
Dekk bakebollen med plast og la den heve i cirka 1 time.
Tips:
Om du ønsker å kaldheve over tid så bruker du kaldt vann og 15 gr gjær, og setter deigen i kjøleskapet over natten.
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i to eller fire (alt ettersom hvor store du ønsker flettene), og kjevler ut rektangler av emnene.
Tips:
Du kan også bruke ferdig pizzadeig.
Fyll:
Ha de knuste tomatene i en bolle og tilsette basilikum, salt og pepper. Rør det godt sammen.
Tips:
Om du ønsker en annen saus enn tomatbasert anbefales både pesto og creme fraiche med hvitløk.
Del sopp og løk i skiver.
Om du bruker kjøttdeig, så varmer du opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og steker kjøttdeigen til den er gjennomstekt.
Tips:
Du kan også bruke restekjøtt av viltkjøtt - for eksempel av biff eller stek. Viltpølser er også godt som fyll. Da er det bare å dele kjøttet og pølsene i skiver eller mindre biter.
Legg saus og fyll langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær fra kantene på deigen cirka hver andre centimeter inn mot fyllet og brett rillene over fyllet annenhver gang fra venstre og høyre – som en flette.
Stek pizzaflettene i 20-25 minutter på midterste rille, til de er gjennomstekte og gylne.