Rådyrburger
En saftig rådyrburger er perfekt høstmat. Med sopp, syltet rødløk og en nydelig og søt sennepketchup er denne rett og slett vilt god.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rådyrburger:
0.5 stk
løk
100 g
bacon
400 g
kjøttdeig av rådyr
2 ss
brødrasp
1 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
Tilbehør:
100 g
sopp
1 ss
smør
4 stk
hamburgerbrød
1 pose
Babyleaf
Søt sennepketchup:
1.5 dl
brunt sukker
1 dl
fin sennep
2 dl
grov sennep
1 dl
ketchup
2 ss
hvitvinseddik
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
turmeric
Slik gjør du:
Rådyrburger:
Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen av vilt.
Tilsett brødrasp egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.
Form fire burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen.
Ha hamburgerbrødene i brødristeren. Dander salat, sopp og syltet rødløk på hamburgerbrødet. Topp med hamburger og søt sennepketchup.
Søt sennepketchup:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til du har en jevn og fin dressing. For en midlere smak kan du ha i litt majones.
Tips:
Du kan også kjøpe ferdig sennepketchup på butikken.