Rådyrburger

Rådyrburger

En saftig rådyrburger er perfekt høstmat. Med sopp, syltet rødløk og en nydelig og søt sennepketchup er denne rett og slett vilt god.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Rådyrburger:

0.5 stk

løk

100 g

bacon

400 g

kjøttdeig av rådyr

2 ss

brødrasp

1 stk

egg

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

Tilbehør:

100 g

sopp

1 ss

smør

4 stk

hamburgerbrød

1 pose

Babyleaf

Søt sennepketchup:

1.5 dl

brunt sukker

1 dl

fin sennep

2 dl

grov sennep

1 dl

ketchup

2 ss

hvitvinseddik

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

0.5 ts

turmeric

Tilbehør:

Syltet rødløk

 

Slik gjør du:

Rådyrburger:

Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen av vilt.

 

Tilsett brødrasp egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.​

Form fire burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.

Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen.

 

Ha hamburgerbrødene i brødristeren. Dander salat, sopp og syltet rødløk på hamburgerbrødet. Topp med hamburger og søt sennepketchup.

Søt sennepketchup:

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til du har en jevn og fin dressing. For en midlere smak kan du ha i litt majones.

Tips:

Du kan også kjøpe ferdig sennepketchup på butikken.

Flere oppskrifter med rådyr