Rådyrstek med grønnsaker
Rådyrstek smaker nydelig med alt fra ovnsbakte rotgrønnsaker til risotto og soppstuing. Prøv en frisk vri med ovnsbakte asparges, cherrytomater og rødløk. Med hjemmelaget viltsaus er dette et smakfullt festmåltid.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rådyrstek:
1 kg
Rådyrstek uten bein
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
1 stk
løk
3 dl
vann
4 kvister
timian
Tilbehør:
2 bunter
asparges
600 g
små poteter
1 stk
rødløk
400 g
cherrytomater
2 fedd
hvitløk
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Viltsaus:
Vi anbefaler denne viltsausen til rådyrstek med grønnsaker.
Slik gjør du:
Rådyrstek :
Varm opp stekeovnen til 90 grader.
Tørk rådyrsteken med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og brun steken på alle sider.
Del løken i fire og legg den i en ildfast form sammen med rådyrsteken. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen og ha i timankvistene. Stek på midterste rille i stekeovnen til termometeret viser 60 grader.
Kjernetemperatur:
Bruk steketermometer og du er garantert et perfekt resultat.
Rådyr rødt: 55-57 ℃
Rådyr medium: 60-62 ℃
Rådyr gjennomstekt: 70 ℃
Pakk steken inn i aluminiumsfolie og la den hvile før den skjæres i.
Grønnsaker:
Skjær av 1 cm av enden på aspargesen. Del potetene i båter og rødløken i skiver.
Legg aspargesen i en ildfast form, og legg cherrytomatene og rødløken på topp.
Finhakk hvitløken og bland den med olivenoljen. Ha oljen på topp av grønnsakene og avslutt med litt salt og pepper.
Sett formen på nederste rille i ovnene den siste timen. Når du tar ut steken, kan temperaturen heves til 200 grader slik at grønnsakene blir møre. Følg med.
Server rådyrstek og grønnsaker med viltsaus.