Råkostsalat smaker nydelig som tilbehør til fiskemiddagen - både stekt fisk, fiskegrateng og fiskekaker. Du kan variere hvilke grønnsaker du bruker og du kan gjerne tilsette både urter, chili og nøtter for mer smak.

Råkostsalat

Råkostsalat smaker nydelig som tilbehør til fiskemiddagen - både til stekt fisk, fiskegrateng og fiskekaker. Du kan variere hvilke grønnsaker du bruker og du kan gjerne tilsette både urter, chili og nøtter for mer smak.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Råkostsalat:

0.5 stk

rød spisskål eller hodekål

1 stk

gulrot

1 stk

grønt eple

0.5 stk

sitronsaft

1 ts

sukker

Slik gjør du:

Råkostsalat:

Del rødkål, gulrøtter og eplet i tynne og korte stenger. Du kan også rive det om du ønsker en raskere variant. 

Press sitronsaften, og bland sukker og sitronsaft godt sammen før du rører det inn med råkosten. 

Tips:

Om du har igjen råkostsalat, så kan du blande inn litt lettrømme og lettmajones, noen dråper eplecidereddik, salt og pepper. Smak til med sitron og vipps så har du coleslaw. 

 

coleslaw av råkost.jpg

 

Prøv råkostsalat til seibiff

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon