Seibiff med stekt løk
Seibiff med stekt løk er en hverdagsklassiker. Server den med en frisk råkostsalat, perlepoteter og remulade. Det smaker helt fortryllende.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Seibiff:
800 g
seifilet
150 g
hvetemel
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
Perlepoteter:
600 g
perlepoteter
1 ss
smør
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Stekt løk:
3 stk
løk
1 ss
smør
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Lettvint remulade
Slik gjør du:
Seibiff:
Del seifileten i porsjonsstykker. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen.
Varm en stekepanne med med smør på middels høy varme. Stek seibiffene i 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene.
Tips:
Om du ikke er ferdig med tilbehøret kan du varme opp stekeovnen til 100 grader. Ha seibiffene i en ildfast form og holde dem varme i stekeovnen.
Perlepoteter:
Ha perlepotetene med skallet på i en kjele med vann og kok opp. La potetene koke til de er nesten helt møre.
Sil av vannet og ha potetene tilbake i kjelen.
Ha smør i kjelen og krydre med salt og pepper. Fres potetene i 5 minutter på middels høy varme. Rør underveis slik at de ikke svir seg.
Stekt løk:
Del løken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek løken til den blir gyllenbrun.