Ramsløkpesto
Ramsløkpesto smaker nydelig som tilbehør til både vilt og fisk. Vi gir deg også noen gode tips til sanking av denne smakfulle delikatessen.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ramsløkpesto:
180 g
ramsløk
60 g
ristede pinjekjerner
60 g
parmesan
4 dl
olivenolje
1 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
Viktig om ramsløk:
Ramsløk er i ferd med å bli utryddingstruet enkelte steder. Derfor er det viktig at du følger disse reglene:
- Ikke ta selve løken, men kun blader fra noen få planter.
Plukk heller ikke alt på ett sted, la det stå igjen rikelig. - Er det lite ramsløk der du går, så skal man la den stå i fred.
- Enkelte steder hvor ramsløken vokser er naturvernområder, og der er det ikke tillatt å sanke. Undersøk Artsdatabanken for å se hvor verneområdene er.
Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig.
Slik gjør du:
Ramsløkpesto:
Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
Tilsett olivenolje og sitronsaft - litt og litt av gangen, og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og jevn konsistens.
Smak til med litt salt.