Reinsdyrbiff med søtpotetmos
En smakfull og saftig reinsdyrbiff med søtpotetmos, rødvinssaus og sopp er en helt nydelig rett. Fres gjerne noen skiver beter til også.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Søtpotetmos:
800 g
søtpotet
2 ss
smør
1 dl
fløte
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Bakte rødløk:
4 stk
rødløk
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 kvister
frisk rosmarin
Reinsdyrbiff:
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
800 g
reinsdyrbiff
1 ss
smør
Stekt sopp:
250 g
sopp
1 ss
smør
Tips til saus
Denne rødvinssausen smaker nydelig til denne retten.
Slik gjør du:
Søtpotetmos:
Kok opp en kjele med vann. Skrell og del søtpotetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La det koke til søtpotetene er myke, cirka 30 minutter.
Hell av kokevannet og tilsett smør og fløte. Kjør søtpoteten til en pure med en stavmikser il den er helt glatt og kremet. Smak til med salt og pepper.
Bakt rødløk:
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Ta av det ytterste skallet på rødløken, og skjær av bunnene slik at løkene står stødig. Skjær et lite snitt på toppen av løkene og sett dem i en ildfast form. Ha olivenolje, salt og pepper på topp og legg noen rosmarinkvister rundt.
Stekes på midterste rille i ca. 30 minutter, eller til rødløken er mør.
Tørk reinsdyrbiffen godt og krydre dem med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Når smøret er nøttebrunt kan du ha i biffene. Fres dem i cirka 2 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Steketiden kommer an på tykkelsen.
Kjernetemperatur
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56-60 °C
Medium pluss: 65-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Om du har stekt store stykker kan du dele biffene i mindre skiver på cirka 2 centimeter tykkelse.
La kjøttet hvile før du eventuelt skjærer i det eller serverer det.
Stekt sopp:
Del soppen i fire. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen.