Revet viltkjøtt
Har du hatt stek av enten elg, rådyr eller reinsdyr til middag? Da kan du enkelt lage en variant av «Pulled pork» med revet viltkjøtt. I en wrap blir dette en smaksbombe.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Revet viltkjøtt:
800 g
restekjøtt
1 ts
pepper
1 ts
malt chili
2 ss
brunt sukker
3 dl
ketchup
1 dl
worchestersaus
0.5 dl
olje
Tilbehør:
1 pose
ruccula
1 stk
granateple
1 stk
rødløk
3 dl
rømme
1 glass
salsa
Slik gjør du:
revet vilt:
Varm opp stekeovnen til 150 grader
Bland sammen pepper, malt chili, brunt sukker, ketchup, Worcestershire saus og olje i en bolle.
Det gjør ingenting om kjøttet allerede er delt i skiver, men det må ikke være gjennomstekt. Bør være medium/rå. Har du et stort stykke kjøtt til overs, kan du grovhakke det litt før du legger det i den ildfaste formen.
Ha restene av kjøttet over i en ildfast form og hell sauseblandingen over. La kjøttet steke i ca. 1.5 timer. Rør litt i kjøttet etter ca. 1 time.
Når kjøttet er klart kan du strimle det med to gafler.
Server i tortillalefse med ruccula, granateplekjerner, strimlet rødløk, rømme og salsa.
Populær middagsrett
Pulled pork har blitt en populær rett på det norske middagsbordet, gjerne i en tacovariant. Retten har sine røtter fra USA og består av langtidsgrillet svinekjøtt som du kan rive fra hverandre når det er klart. Med revet viltkjøtt fra restematen, slår du to fluer i ett smekk – du unngår matsvinn og ender i tillegg opp med en herlig middag dagen-derpå.