Revet viltkjøtt

Har du hatt stek av enten elg, rådyr eller reinsdyr til middag? Da kan du enkelt lage en variant av «Pulled pork» med revet viltkjøtt. I en wrap blir dette en smaksbombe.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Revet viltkjøtt:

800 g

restekjøtt

1 ts

pepper

1 ts

malt chili

2 ss

brunt sukker

3 dl

ketchup

1 dl

worchestersaus

0.5 dl

olje

Tilbehør:

1 pose

ruccula

1 stk

granateple

1 stk

rødløk

3 dl

rømme

1 glass

salsa

Slik gjør du:

revet vilt:

Varm opp stekeovnen til 150 grader

 

Bland sammen pepper, malt chili, brunt sukker, ketchup, Worcestershire saus og olje i en bolle.

Det gjør ingenting om kjøttet allerede er delt i skiver, men det må ikke være gjennomstekt. Bør være medium/rå. Har du et stort stykke kjøtt til overs, kan du grovhakke det litt før du legger det i den ildfaste formen. 

Ha restene av kjøttet over i en ildfast form og hell sauseblandingen over. La kjøttet steke i ca. 1.5 timer. Rør litt i kjøttet etter ca. 1 time. 

 

Når kjøttet er klart kan du strimle det med to gafler. 

Server i tortillalefse med ruccula, granateplekjerner, strimlet rødløk, rømme og salsa.

Populær middagsrett

Pulled pork har blitt en populær rett på det norske middagsbordet, gjerne i en tacovariant. Retten har sine røtter fra USA og består av langtidsgrillet svinekjøtt som du kan rive fra hverandre når det er klart. Med revet viltkjøtt fra restematen, slår du to fluer i ett smekk – du unngår matsvinn og ender i tillegg opp med en herlig middag dagen-derpå. 

Flere oppskrifter med viltkjøtt finner du her