Riskrem med bærsaus
Riskrem med bærsaus hører julen til, og for mange er dette en selvskreven dessert på julaften. Dette er en nydelig avslutning på julemåltidet enten du har juletorsk, ribbe eller pinnekjøtt på menyen.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Riskrem :
3 dl
risengrynsgrøt
3 dl
kremfløte
1 ss
sukker
2 ts
vaniljesukker
Bærsaus:
100 g
bringebær
100 g
jordbær
100 g
tyttebær
0.5 dl
vann
1 dl
melis
Slik gjør du:
Riskrem:
Kok opp grøten etter anvisning på pakken.
Tips:
Du kan også bruke rester etter gårsdagens grøt.
Ha kremfløte i en bakebolle og tilsett sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv.
Bland kremen og risgrøten godt sammen.
Bærsaus:
Kok opp bærene, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør med en stavmikser til en glatt saus.
Press sausen gjennom en sil for å bli kvitt frøene.
Server riskrem med bærsaus til.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.