Riskrem med bærsaus hører julen til, og for mange er dette en selvskreven dessert på julaften. Dette er en nydelig avslutning på julemåltidet enten du har juletorsk, ribbe eller pinnekjøtt på menyen.

Riskrem med bærsaus

Riskrem med bærsaus hører julen til, og for mange er dette en selvskreven dessert på julaften. Dette er en nydelig avslutning på julemåltidet enten du har juletorsk, ribbe eller pinnekjøtt på menyen.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Riskrem :

3 dl

risengrynsgrøt

3 dl

kremfløte

1 ss

sukker

2 ts

vaniljesukker

Bærsaus:

100 g

bringebær

100 g

jordbær

100 g

tyttebær

0.5 dl

vann

1 dl

melis

Slik gjør du:

Riskrem:

 

Kok opp grøten etter anvisning på pakken.

 

Tips:

Du kan også bruke rester etter gårsdagens grøt.

 

Ha kremfløte i en bakebolle og tilsett sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv.

 

 

Bland kremen og risgrøten godt sammen. 

Bærsaus:

 

Kok opp bærene, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør med en stavmikser til en glatt saus.

 

 

Press sausen gjennom en sil for å bli kvitt frøene.

Server riskrem med bærsaus til.

Her finner du flere oppskrifter med bær

Inspirasjon til julematen

Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.

Oppskriftene finner du her External-link icon