Saftig sjokoladekake med rørte tyttebær
Saftig sjokoladekake med rørte tyttebær og karamellnøtter smaker helt nydelig med en kule vaniljeis eller litt vaniljesaus. Dette er en kake som passer like godt på dessertbordet som til kaffen.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Saftig sjokoladekake med tyttebær og nøtter:
300 g
romtemperert smør
300 g
sukker
6 stk
egg
3 dl
kefir
375 g
siktet hvetemel
1.5 ts
vaniljesukker
1.5 ts
bakepulver
1.5 ts
natron
75 g
kakao
125 g
hasselnøtter
4 ss
fyldig karamellsaus
Slik gjør du:
Saftig sjokoladekake med tyttebær og nøtter:
Varm opp stekeovenen til 180 grader.
Ha smør og sukker i en bakebolle, og visp til det blir luftig og hvitt med en kjøkkenmaskin. Stopp maskinen underveis og skrap ned fra kantene.
Tilsett eggene - ett og ett av gangen mens kjøkkenmaskinen kjører på middels hastighet. Tilsett kefiren og rør det sammen på lav hastighet.
Tilsett siktet hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kakao. Vend det forsiktig inn.
Kle en springform som måler 26-28 cm. Pensle sidene med smør. Hell røren over i formen. Ha fem klatter med rørte tyttebær på topp av røren, og spre det utover med en gaffel.
Stekes på midterste rille i ovnen i cirka 45 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Tips:
Stikk en strikkepinne, grillpinne eller lignende i midten av kaken. Hvis det sitter igjen litt kakerøre må den steke litt lenger. Hvis ikke er kaken ferdig stekt.
Mens kaken avkjøles lager du karamellnøttene.
Ha hasselnøttene i en brødpose og knus dem med en kjevle til de er grovhakket.
Ha nøttene over i en bolle og rør inn 4 ss fyldig karamellsaus.
Pynt kaken med rørte tyttebær og karamellnøttene. Ha gjerne noen mandelflak på topp også.
Tips:
Denne kaken smaker nydelig med is eller vaniljesaus til.