Sausage rolls
Sausage rolls er perfekt fingermat som du kan nyte til både lunsj og middag. Med ferdig butterdeig lager du disse nydelige munnfullene i en fei. De er også gode å pakke med seg i matpakken om du skal på tur.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Sausage rolls:
1 pk
butterdeig (6 plater)
0.5 stk
løk
400 g
kjøttdeig av vilt
2 stk
egg (1 til pensling)
1 ts
tørket rosmarin
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tips:
Sausage rolls smaker like godt hjemme som ute.
Slik gjør du:
Sausage rolls:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Tin butterdeigplatene og legg dem på en fjøl.
Finhakk løken, og ha den over i en bolle sammen med kjøttdeig og egg. Krydre med rosmarin, salt og pepper, og bland det hele godt sammen.
Visp sammen ett egg.
Rull en tynn pølse med kjøttblanding på langs av buitterdeigplatene. Pensle med egg langs øvre kant av butterdeigplaten.
Rull butterdeigplaten sammen med skjøten ned.
Del på midten og lag to snitt på topp av hver sausage roll. Pensle toppen med egg til slutt.
Ha bakepapir på en stekeplate og legg sausage rollsene på stekeplaten. Stekes på midterste rille i ovnen i 30 - 40 minutter – til butterdeigen er gyllen og gjennomstekt.
Server sausage rolls med ketchup.