En sprø seifilet med en deilig miks av grønne linser, grønnsaker og soyasmør er et herlig måltid med mye smak.

Sei med grønnelinser og soyasmør

En sprø seifilet med en deilig miks av grønne linser, grønnsaker og soyasmør er et herlig måltid med mye smak.

Middels1 time

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Linser:

1 stk

rødløk

3 stk

gulrøtter

3 stilker

stangselleri

1 fedd

hvitløk

2 dl

vann

8 dl

kyllingkraft

200 g

grønne linser (ukokte)

2 stilker

vårløk

2 stk

lime

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Sprø sei:

700 g

seifilet

1 stk

egg

100 g

hvetemel

100 g

panko

1 ts

salt

1 dl

rapsolje

Soyasmør:

200 g

smør

1 fedd

hvitløk

1 stk

rød chili

3 ss

søt soyasaus

2 ss

light soyasaus

Slik gjør du:

Linser:

 

Skyll linsene godt i rennende vann.

 

Del rødløk, gulrøtter og stangselleri i små biter. Finhakk hvitløken.

Fres rødløk i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, sammen med de grønne linsene. Tilsett vann og kyllingkraft, og la det småkoke i cirka 5 minutter, før du tilsetter gulrøtter og stangselleri.

 

La det småkoke i ca. 20 minutter, til både linser og grønnsaker er møre. Finhakk vårløken, og tilsett mot slutten av koketiden, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sprø sei:

Del fiskfileten i strimler.

 

Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og salt i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.

 

Tips: Panko er en type grove og sprøe brødsmuler. Den finner du i butikken og står i hyllen der du finner asiatiske sauser. Der finner du også green curry paste.

Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av. 

Soyasmør:

 

Ha smøret i en liten gryte, og la det putre på middels varme til det begynner å bli brunt.

Ta pannen av koketoppen og tilsett hvitløk og chili. Smak til med soyasaus.

 

Servér den sprøe seien på topp av linseblandingen og hell soyasmøret over.

Flere fiskeoppskrifter