Sei med grønne linser og soyasmør
En sprø seifilet med en deilig miks av grønne linser, grønnsaker og soyasmør er et herlig måltid med mye smak.
Middels•1 time
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Linser:
200 g
grønne linser (ukokte)
1 stk
rødløk
3 stk
gulrøtter
3 stilker
stangselleri
1 fedd
hvitløk
2 ss
olje
2 dl
vann
8 dl
kyllingkraft
2 stilker
vårløk
2 stk
lime
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Sprø sei:
700 g
seifilet
1 stk
egg
100 g
hvetemel
100 g
panko
1 ts
salt
1 dl
rapsolje
Soyasmør:
200 g
smør
1 fedd
hvitløk
1 stk
rød chili
3 ss
søt soyasaus
2 ss
light soyasaus
Slik gjør du:
Linser:
Skyll linsene godt i rennende vann.
Del rødløk, gulrøtter og stangselleri i små biter. Finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne på høy varme med olje, og fres løken i et par minuttere. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, sammen med de grønne linsene. Tilsett vann og kyllingkraft, og la det småkoke i cirka 5 minutter, før du tilsetter gulrøtter og stangselleri.
La det småkoke i ca. 20 minutter, til både linser og grønnsaker er møre. Finhakk vårløken, og tilsett mot slutten av koketiden, og smak til med saften av limen, salt og pepper.
Sprø sei:
Del fiskfileten i strimler.
Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen panko og salt i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i panko.
Tips: Panko er en type grove og sprøe brødsmuler. Den finner du i butikken og står i hyllen der du finner asiatiske sauser. Der finner du også green curry paste.
Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av.
Soyasmør:
Ha smøret i en liten gryte, og la det putre på middels varme til det begynner å bli brunt.
Ta pannen av koketoppen og tilsett finhakket hvitløk og chili. Smak til med soyasaus.
Servér den sprøe seien på topp av linseblandingen og hell soyasmøret over.