Smuldrepai
Smuldrepai med blåbær og bringebær smaker helt nydelig, spesielt om du har plukket bærene selv.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fyll:
300 g
bringebær
300 g
blåbær
3 ss
sukker
2 ts
vaniljesukker
Paideig:
100 g
smør
60 g
cashewnøtter
120 g
sukker
100 g
hvetemel
60 g
havregryn
Tilbehør:
Iskrem
Vaniljesaus
Slik gjør du:
Fyll:
Varm opp stekeovnen til 180 gr.
Ha bringebær og blåbær i en bakebolle sammen med sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen.
Del smør i terninger og cashewnøtter i små biter. Ha det over i en bakebolle sammen med sukker, hvetemel og havregryn. Kna det sammen med hendene til alt er blandet.
Ha bærene over i en ildfast form og fordel deigen i små biter på topp.
Tips:
Du kan også bruke andre bær enn blåbær og bringebær i smuldrepai.
Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter til toppen har blitt sprø og gyllen.
Server med iskrem eller vaniljesaus.