Søte hveteboller med blåbærkrem
Søte hveteboller med blåbærkrem blir en sikker vinner til søndagskaffen. De er perfekte til fastelavn og nydelige til bursdag.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hveteboller:
1 kg
hvetemel
180 g
sukker
2 ts
vaniljesukker
50 g
gjær
5 dl
romtemperert melk
2 stk
egg (1 til pensling)
Blåbærkrem
Denne blåbærkremen er så søt og frisk på smak. Perfekt til hvetebollene.
Slik gjør du:
Hveteboller:
Ha hvetemel, sukker, vaniljesukker, gjær, romtemperert melk og 1 egg i en bakebolle, og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter.
Del 150 gram kaldt smør i terninger, og elt det inn i deigen på lav hastighet til deigen slipper bollen. Det tar cirka 10-15 minutter.
Dekk bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse. Cirka 1 time.
Del deigen i 24 emner og trill til boller.
Tips:
For å få bollene like store kan du veie deigen og regne ut hvor mye hver deigklump skal veie.
Sett bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med et fuktig klede og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Pisk 1 egg, og pensle bollene før steking.
Stek bollene på midterste rille i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og har en fin og gyllen farge.
La bollene avkjøle seg på en rist før servering.
Server de søte hvetebollene med den nypiskede blåbærkremen.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.