Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese er en klassiker som mange har som en gjenganger på ukesmenyen. I Italia serveres den ikke med spaghetti, de går for en sterkere pastatype med større overflate for å holde på sausen, for eksempel tagliatelle. Italienerne kaller det Ragù alla Bolognese.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bolognese:
1 stk
løk
1 stang
stangselleri
1 stk
gulrot
1 ss
olivenolje
400 g
kjøttdeig av elg
2 dl
hvitvin
4 ss
tomatpuré
800 g
knuste tomater
5 dl
grønnsakskraft
3 never
Frisk rosmarin og basilikum
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 stk
laurbærblader
400 g
spaghetti eller tagliatelle (tørr)
2 dl
revet parmesan
Slik gjør du:
Spaghetti bolognese:
Finhakk løk, stangselleri og gulrot.
Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres grønnsakene.
Tilsett kjøttdeigen, og stek til den er gjennsomstekt.
Tips:
Du kan også bruke annen type kjøttdeig om du har det.
Tilsett hvitvin og la kjøttet putre til hvitvinen har fordampet.
Tilsett tomatpuré og rør det godt inn i kjøttdeigen. la det frese et par minutter før du tilsetter knuste tomater og grønnsakskraft.
Tilsett finhakket rosmarin, basilikum, og krydre med salt og pepper. Tilsett laurbærbladene. La kjøttsausen putre i minst en time, gjerne lenger.
Mens bolognesen putrer koker du pastaen etter anvisning på pakken.
Server bolognese med pasta og revet parmesan.