Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en klassiker som mange har som en gjenganger på ukesmenyen. I Italia serveres den ikke med spaghetti, de går for en sterkere pastatype med større overflate for å holde på sausen, for eksempel tagliatelle. Italienerne kaller det Ragù alla Bolognese.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bolognese:

1 stk

løk

1 stang

stangselleri

1 stk

gulrot

1 ss

olivenolje

400 g

kjøttdeig av elg

2 dl

hvitvin

4 ss

tomatpuré

800 g

knuste tomater

5 dl

grønnsakskraft

3 never

Frisk rosmarin og basilikum

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 stk

laurbærblader

400 g

spaghetti eller tagliatelle (tørr)

2 dl

revet parmesan

Slik gjør du:

Spaghetti bolognese:

Finhakk løk, stangselleri og gulrot.

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres grønnsakene.

Tilsett kjøttdeigen, og stek til den er gjennsomstekt.

Tips:

Du kan også bruke annen type kjøttdeig om du har det.

Tilsett hvitvin og la kjøttet putre til hvitvinen har fordampet.

Tilsett tomatpuré og rør det godt inn i kjøttdeigen. la det frese et par minutter før du tilsetter knuste tomater og grønnsakskraft.

Tilsett finhakket rosmarin, basilikum, og krydre med salt og pepper. Tilsett laurbærbladene. La kjøttsausen putre i minst en time, gjerne lenger.

Mens bolognesen putrer koker du pastaen etter anvisning på pakken. 

Server bolognese med pasta og revet parmesan. 

Her finner du flere oppskrifter med elgkjøtt