Stekt horngjel
Til turmaten anbefales stekt horngjel med sprø salat på rundstykke. Horngjel er en litt lang og snodig fisk som mange hiver ut igjen om man får den på kroken. Men dette er en god matfisk som passer til det meste.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Stekt horngjel:
700 g
horngjelfilet
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 dl
hvetemel
2 dl
strøkavring
2 ss
smør
Tilbehør:
0.5 stk
fennikel
100 gr
reddiker
0.5 stk
agurk
1 stk
grønt eple
1.5 dl
lettrømme
1.5 dl
majones
2 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 stk
grove rundstykker
1 pose
ruccula
Utstyr som anbefales på turen:
- 2 store matbokser
- Primus med stekepanne
- Gass
- Lighter
- Stekespade
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme::
Rens, fileter og fjern bein av horngjelen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen salt, pepper og hvetemel på en tallerken, visp sammen eggene og ha dem i en bolle og ha strøkavring på en tallerken.
Dypp horngjelstykken først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring. Legg de panerte stykkene i en matboks.
Del fennikel, reddiker, agurk og eple i skiver.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt og pepper i en bolle, og tilsett grønnsakene. Ha det over i en matboks.
Ta med ruccola og grove rundstykker i en pose, og ha smør i en liten plastboks.
Tips:
Poser du tar med på tur kan du bruke til å samle søppel i.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp primusen på middels varme og ha smør i stekepannen. Stek horngjelstykkene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø.
Ta frem rundstykkene og del dem i to. Ha på den kremede salaten, ruccula og stekt horngjel til slutt.
Fakta om horngjel
Horngjel er en populær matfisk i Danmark. Den lange fisken med nebb har grønne bein og krever litt innsats når man skal filetere den. Den kan serveres med det meste og minner noe om makrell. Konsistensen er god og smaken er mild og rund.