
Stekt hyse med kremet ertepuré
Stekt hyse med en kremet ertepuré smaker helt himmelsk. Få ingredienser og enkle smaker, sikrer en deilig fiskemiddag.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet ertepuré :
350 g
frosne erter
2 dl
fløte
1 stk
sitron
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 neve
sitronmelisse
50 g
reddikspirer
Stekt hyse:
800 g
hysefilet
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
smør/margarin
Slik gjør du:
Stekt hyse med kremet ertepuré:
Kok ertene til de er møre.
Tilsett fløte, saften av en sitron og sitronmelisse. La det småkoke i cirka 5 minutter.
Bruk en stavmikser og mos til halvparten av ertene er most. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt mer sitronsaft.
Stekt hyse:
La fisken ligge i romtemperatur i 30 minutter.
Tørk fisken god med kjøkkenpapir og krydre den med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med margarin. Når den er smeltet og lys gyllenbrun kan fisken stekes med skinnsiden ned.
Øs stekefett over fisken underveis, og la den steke til den har fått en gyllen stekeskorpe. Om ønskelig så kan du steke et par minutter på andre siden.
Fiskekjøttet til hvit fisk skal være matt og føles fast når den er klar. Steketid variere med størrelsen på fiskestykkene eller fileten.
Server stekt hyse på topp av ertepureen med litt reddikspirer på topp.
Tisp:
Det smaker også nydelig med sprøstekt prosciutto til.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.