Stekt makrell med agurksalat
Stekt makrell med agurksalat hører sommeren til. Med rømmesaus og poteter er dette en klassiker som er både sunn og tradisjonsrik.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Agurksalat:
4 ss
vann
2 ss
eddik
1 ss
sukker
1 stk
agurk
Smørstekte poteter:
16 stk
små poteter
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 ss
smør
Stekt makrell:
4 stk
makrell
4 ss
hvetemel
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
Slik gjør du:
Agurksalat:
Bland sammen vann, eddik og sukker. Rør til sukkeret er løst opp.
Del agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend agurkskivene inn i laken.
Sett agurksalaten kaldt i minst 1 time.
Smørstekte poteter:
Blansjer potetene med skall i kokende vann i 5 minutter.
Hell av vannet og krydre potetene med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middelshøy varme og stek potetene møre.
Stekt makrell:
Rens og fileter makrellen.
Ha hvetemel, salt og pepper på en asjett og vend makrellfiletene i blandingen.
Varm opp en stekepanne med smør til middels høy varme.
Stek filetene i ca. 2 minutter med skinnsiden opp. Deretter i ca. 2 minutter med skinnsiden ned til skinnet er crispy og gyllent. På denne måten vil ikke filetene krølle seg.
Ha filtene over på en fjøl. La stekefettet være igjen i stekepannen for å lage rømmesausen.
Server stekt makrell med agurksalat, smørstekte poteter og rømmesaus.