Varmrøkt andelår
Varmrøkt andelår smaker helt fantastisk. En røykeovn er både enkel i bruk og rimelig å kjøpe. Den er grei å ta med seg på tur og gir ikke minst fantastisk god smak på både fisk og vilt.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Varmrøkt andelår:
4 stk
andelår
2 ss
kvernet salt
2 ss
sukker
Tilbehør:
Appelsinsaus
Stekte potetskiver
Stekt sopp i skiver
Slik gjør du:
Varmrøkt andelår:
Rut svoren på andelårene og ha på godt med kvernet salt og sukker. Om andelårene er små, må du ha flere enn fire lår.
Varmrøyking:
Sett vindskjermen til røykoven på et jevnt og ikke brennbart underlag.
Hell noen spiseskjeer røykspon i bunnen av boksen, og legg drypplaten på topp av sponen.
Legg andelårene på risten, og sett den på plass i røykboksen.
Legg på lokket, og lukk det med låsen på boksens kortsider.
Hell rødsprit i brennerne, sett dem i vindskjermen, og tenn dem. Varmen regulerer du ved å vri på brennerarmene. Sett røykboksen på vindskjermen. Omtrentlig røykektid er 15–30 minutter, avhengig av hvor mye fisken/kjøttet veier.
Server røkt andelår med stekte poteter, sopp, chiliskiver og appelsinsaus.