Små og saftige villsvinkjøttboller i bourbonsaus, det varmer kroppen uansett årstid. Denne retten smaker helt herlig sammen med potetmos og grønnsaker.

Villsvinboller i bourbonsaus

Små og saftige villsvinkjøttboller i bourbonsaus, det varmer kroppen uansett årstid. Denne retten smaker helt herlig sammen med potetmos og grønnsaker.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Villsvinboller:

0.5 stk

løk

500 g

kjøttdeig av villsvin

1 stk

egg

2.5 dl

brødrasp

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

Bourbonsaus:

3 dl

BBQ-Saus

1.5 dl

vann

3 ss

bourbon

Tilbehør:

Potetmos

Smørdampet rosenkål:

  1. Rens rosenkålen for stilfester og de ytterste bladene
  2. Fyll en kjele med vann (kun et par cm i bunn)
  3. Kok opp vannet og tilsett 2 ss smør
  4. Legg i rosenkålen og ha på et lokk
  5. La rosenkålen koke på høy varme i 3-5 minutter
  6. Hell av vannet og krydre med kvernet salt

 

Slik gjør du:

Villsvinboller:

Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og rull til små villsvinboller.

 

Tips:

Om du ikke har tilgang på villsvin kan du fint bruke annen type kjøttdeig av vilt. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og stek villsvinbollene i cirka10 minutter. Snu dem ofte slik at de brunes på alle sider. Ta de ut av pannen, og legg dem til side.

Bourbonsaus:

 

Tilsett BBQ-saus, vann og whisky i stekepannen på middels høy varme og rør det godt sammen.

 

Ha i villsvinbollene, og la det putre på lav varme i cirka 10 minutter.

 

Server villsvinkjøttboller med hjemmelaget potetmos og smørdamper rosenkål. ​

Tips:

Grønnsaker som honningglaserte gulrøtter, erter, blomkålgrateng, stekt sopp og brokkoli smaker også nydelig til denne rettene. 

Flere oppskrifter med villsvin