Villsvinboller i bourbonsaus
Små og saftige villsvinkjøttboller i bourbonsaus, det varmer kroppen uansett årstid. Denne retten smaker helt herlig sammen med potetmos og grønnsaker.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Villsvinboller:
0.5 stk
løk
500 g
kjøttdeig av villsvin
1 stk
egg
2.5 dl
brødrasp
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
Bourbonsaus:
3 dl
BBQ-Saus
1.5 dl
vann
3 ss
bourbon
Tilbehør:
Potetmos
Smørdampet rosenkål:
- Rens rosenkålen for stilfester og de ytterste bladene
- Fyll en kjele med vann (kun et par cm i bunn)
- Kok opp vannet og tilsett 2 ss smør
- Legg i rosenkålen og ha på et lokk
- La rosenkålen koke på høy varme i 3-5 minutter
- Hell av vannet og krydre med kvernet salt
Slik gjør du:
Villsvinboller:
Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og rull til små villsvinboller.
Tips:
Om du ikke har tilgang på villsvin kan du fint bruke annen type kjøttdeig av vilt.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme og stek villsvinbollene i cirka10 minutter. Snu dem ofte slik at de brunes på alle sider. Ta de ut av pannen, og legg dem til side.
Bourbonsaus:
Tilsett BBQ-saus, vann og whisky i stekepannen på middels høy varme og rør det godt sammen.
Ha i villsvinbollene, og la det putre på lav varme i cirka 10 minutter.
Server villsvinkjøttboller med hjemmelaget potetmos og smørdamper rosenkål.
Tips:
Grønnsaker som honningglaserte gulrøtter, erter, blomkålgrateng, stekt sopp og brokkoli smaker også nydelig til denne rettene.