![Bjørnekjøtt har en rå og kraftig smak. Markus Nagele blander alltid inn litt oksekjøtt når han lager bjørnekaker og anbefaler å spise dem kalde. - Da smaker de mye bedre, lover kokken. Server gjerne med varmrøkt bjørn og reinlav.](/mat/vilt-godt-pa-tallerkenen/bjornekaker-og-varmrokt-bjorn/_/image/5f91530b-94e0-46f9-9151-1374ceebd78b:3b44e155a7d41cbb98e05d91d1403918d7f9f144/block-160-91/bj%C3%B8rnekaker%20og%20r%C3%B8kt%20bj%C3%B8rn1.jpg)
Bjørnekaker og varmrøkt bjørn
Bjørnekjøtt har en rå og kraftig smak. Markus Nagele blander alltid inn litt oksekjøtt når han lager bjørnekaker og anbefaler å spise dem kalde. - Da smaker de mye bedre, lover kokken. Server gjerne med varmrøkt bjørn og reinlav.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bjørnekaker:
0.5 stk
løk
300 g
kjøttdeig av bjørn
200 g
kjøttdeig av okse
2 ss
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tilbehør:
Server med reinlav og varmrøkt bjørn. Du kan bruke samme fremgangsmåte som ved varmrøkt bever, men du bør bruke noe mer salt.
Oppskriftene finner du her.
Det smaker også godt med litt honning til.
Slik gjør du:
Bjørnekaker:
Finhakk løken.
Ha den finhakkede løken over i en bolle og tilsett kjøttdeigen av bjørn og okse. Kna det godt sammen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres bjørnekakene til de er medium stekt.
![bjørnekaker2.jpg](/mat/vilt-godt-pa-tallerkenen/bjornekaker-og-varmrokt-bjorn/_/image/2e4069cd-7a1e-45c1-b9a9-73404dea1113:9ea26d95585d58c051597ad3b6476d5637f886f2/width-768/bj%C3%B8rnekaker2.jpg)
Ha salt og pepper på bjørnekakene mot slutten av steketiden.