Gravet røye med jordskokkchips
Gravet røye er like god som den er fargerik. Med smak av konjakk og dill og servert med tilbehør som reinlav og jordskokkchips, kan du imponere gjestene dine.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gravet røye:
500 gr
røyefilet
25 g
sukker
25 g
salt
1 ss
dill
0.5 dl
konjakk
Gravemetoden
De rå fiskefiletene strøs med lik del salt og sukker, og oppbevares under lett press i kjøleskapet i 2-3 dager. Dette starter en kombinert mikrobiell og enzymatisk virksomhet som modner fisken.
Slik gjør du:
Gravet røye:
Bland sammen sukker og salt og finhakk dillen.
Tips:
Ønsker du litt ekstra farge på fisken så kan du tilsette litt nitrit.
Ha halvparten av krydderblandingen i en ildfast form. Legg røyefileten på topp og dyss over resten av krydderet.
Ha plast over formen og noe tungt på topp, for eksempel en pakke hvetemel. Dagen derpå snus røyefileten. Tredje dagen testes den. Sannsynligvis kan den spises da.
Serveringstips:
Server med reinlav og jordskokkchips.