Brød med granskuddsirup
Brød med granskuddsirup er ikke bare nydelig på smak, det er også saftig og godt. Dette brødet er nydelig tilbehør til viltmaten, og smaker like godt med pålegg til lunsj.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Brød med granskuddsirup:
700 g
siktet hvetemel
200 g
rugmel
50 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 dl
melk
2 dl
granskuddsirup
0.5 dl
olje
2 ts
salt
Granskuddsirup
Her finner du oppskriften på granskuddsirup.
Slik gjør du:
Brød med granskuddsirup:
Ha rugmel og hvetemel i en bakebolle. Smuldre gjæren over melet.
Varm opp melk og vann til 37 grader, og ha det over i bakebollen. Ha i bjørkesirup og start eltingen på lav hastighet. Ha i salt etter at deigen er eltet sammen.
Elt til deigen slipper bakebollen. Du kan ta glutentesten hvor du drar deigen fra hverandre. Om det ikke går hull i deigen, så er den ferdig eltet. Pass på å ikke elte på for høy hastighet. Da blir deigen varm og gjæren vil dø.
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Ha plast eller et fuktig klede over bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
From deigen til to avlange brød og legg dem i brødformer
Etterhev i 30 minutter. Pensle brødene med vann og stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.