
Elg stroganoff
Biff stroganoff er en klassiker hvor det opprinnelig brukes oksekjøtt. Men det er ingenting i veien for å bruke elgkjøtt eller annet viltkjøtt til denne smakfulle gryta.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elg stroganoff:
800 g
grytekjøtt av elg
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
200 g
sopp
1 ss
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 dl
oksekraft/viltkraft
4 ss
tomatpuré
3 dl
matfløte
1 ss
maizena
3 ss
vann
Slik gjør du:
Elg stroganoff:
Del elgkjøtt, løk og paprika i mellomstore biter, og sopp i skiver.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Brun elgkjøttet sammen med den finhakkede løken. Ha på salt og pepper ved hver steking. Stek gjerne i flere omganger slikmat kjøttet ikke blir kokt. Det skal få en fin stekeskorpe.
Ha kjøttet og løken over i en gryte, og tilsett vann slik at det dekker kjøttet. Kok til kjøttet er mørt.
Mens kjøttet koker stekes soppen i den samme stekepannen som kjøttet ble stekt i. Tilsett eventuelt litt mer smør. Ha soppen og paprikabitene over i gryta.
La gryta småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Om du ønsker en tykkere saus kan du blande sammen maizena og vann til en jevning og røre inn i gryta. La gryta putre til melsmaken er borte.
Stroganoff smaker like godt til ris som til potetmos. Server gjerne med en frisk salat og godt brød ved siden av.